Hammer Srl, datorită experienței sale indelungate, a decis sa proiecteze si sa construiasca o noua generatie de ciocane hidraulice, modele precum SB si FX, cu camera de azot separata pentru a obține o putere mai mare distribuită pe un număr la fel mare de curse pe minut, rezistând astfel la presiuni ridicate ale contorului de până la 25 bar.

Ciocanul Hammer este, de asemenea, foarte compact structurat pentru a reduce solicitarile excesive de pe brațul excavatorului și pentru a asigura o viață mai lungă atât a ciocanului în sine, cât și a componentelor sale.
Cicanele hidraulice SB și FX pot funcționa pe orice tip de excavator și pe orice sistem hidraulic; sunt de asemenea potrivite pentru sisteme hidraulice cu presiune mare.
Ciocanele hidraulice HAMMER sunt echipate cu amortizoare speciale din poliuretan care reduc la maxim vibrațiile, protejând astfel brațul excavatorului și reducând, de asemenea, emisiile de zgomot, conform cerințelor directivei 2000/14 / CE.
Ciocanele hidraulice din seria HAMMER SB sunt potrivite pentru mini excavatoare, mini încărcătoare, buldoexcavatoare, roboți de demolare etc.

Ciocanele hidraulice din seria HAMMER FX sunt potrivite pentru excavatoare pe șenile și cu roți de dimensiuni medii și mari etc.