Simex oferă o gamă largă de soluții pentru lucrări de refacere a paturilor stradale,sau a trotuarelor cu echipamente / atasamente precum ar fi frezele autonivelante PL, roti dintate frezante pentru excavatoare PLB și PHD, sau nivelatoarele de asfalt ST.

Simex oferă o gamă de echipamente pentru sapaturi subterane predefinite precum in cazul rețelele de fibră optică, retele electrice subterane, retele de apa potabila, etc.

Echipamentele Simex pot fi utilizate cu succes în cariere de exploatare, lucrari miniere, sau constructia de tunele subterane.

Echipamentele Simex sunt folosite cu succes in cadrul lucrarilor de demolări. Datorită productivității ridicate, fiabilității și ușurinței cu care pot fi mutate în același amplasament sau în diferite locații, aceste echipamente sunt ideale în toate acele situații în care utilaje mai mari nu pot fi utilizate.

Echipamentele Simex, cum ar fi capetele de frezare TF, de exemplu, pot fi utilizate în șantierele în care se execută lucrări de infrastructură, cum ar fi tunelurile rutiere și feroviare, lucrările portuare și maritime, construcția de fundații și profilarea pereților etanși, scarificarea straturile de beton deteriorate în tuneluri și / sau în pereții canalelor artificiale.

Echipamentele Simex  pot fi, de asemenea, utilizate pentru aplicații în agricultură și silvicultură: excavatoarele cu lanț CHD permit, de exemplu, efectuarea de intervenții, cum ar fi săpături mici cu o secțiune predefinită în sol natural pentru rețele de irigații sau săpături pentru așezarea gardurilor. Echipamentele precum capete frezante modele TF pot fi utilizate pentru prelucrarea suprafetelor cu continut ridicat al rocilor,fiind echipate cu dinți speciali, pentru îndepărtarea butucilor și rădăcinilor. Cupele pentru modificare granulatie VSE pot cerne anumite tipuri de sol natural, creând material cu dimensiunea ideală pentru realizarea de substraturi pentru diferite tipuri de gazon sau pentru cultivarea fructelor și legumelor în sere.